La tipografia Damassiana Ornamentvm

“54 LLETRES, 69 SIGNES, 10 NÚMEROS, 274 FLORS… I 1158 CERCLES ORNAMENTALS” de la Damassiana Ornamentvm
Durant més de dos anys un equip d’investigadores format per Cristina Flórez, Cristina Simón i el Dr. Jesús del Hoyo, degà del Col.legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, director i coordinador del projecte, han estat treballant en l’exploració i la digitalizació de la lletra Damassiana, les lletres majúscules principals trobades en el Tapís Sigue leyendo

L’Abecedari del Museu d’Art de Girona

Una fantàstica experiència la del dissabte 28 de setembre. Descobrir l’abecedari del Museu d’Art de Girona i el taller de segells de la mà de participants molt hàbils i petits molt creatius, un plaer formar part de la desena edició del #DiadelVisitant10anys #diadelvisitant. Felicitar l’organització per la quantitat d’experiències i activitats que es varen poder celebrar durant tota la jornada en un Museu d’Art molt viu!

Més imatges: https://www.facebook.com/museuartgirona/

📌Activitat “Abecedari del Museu” a càrrec de Cristina Simon
Desenvolupa: Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya
Organitza: Museu d’Art de Girona

Publicat l’article “La letra protagonista, real y ausente, de la ciudad”

Ja es pot consultar l’article publicat “La letra protagonista, real y ausente, de la ciudad” al llibre “Narrativas Urbanas” (ed. Miguel A. Chaves Martín) de la Universidad Complutense de Madrid, dins del marc de les VIII Jornadas Arte y Ciudad – V Encuentros Internacionales, organitzat pel Grupo de Investigación Arte, Arquitectura y Comunicación en la Ciudad Contemporánea – UCM. Una gran experiència compartir i divulgar la nostra recerca en disseny gràfic, tipografia i humanitats.

Es pot llegir tot l’article a:
https://es.calameo.com/read/004419659cc52b2a80383

“Investigar al voltant de la lletra” al CRAI de la UB

Començàvem el juliol amb una xerrada que ens va fer especial il·lusió i que va tenir lloc a la Sala de Manuscrits de la Biblioteca (Crai Reserva) de la Universitat de Barcelona amb el títol “Investigar al voltant de la lletra” en la qual presentàvem algunes de les accions i projectes gràfics que hem desenvolupat en diferents territoris, on la lletra i l’entorn social tenen una vinculació molt estreta. Seguidament, guiats de la mà de Neus Vergés, responsable del CRAI Reserva, ens va mostrar alguns tresors i llibres meravellosos del fons de la UB, el disseny i la composició dels quals configuren de ben segur les arrels de les maquetacions d’avui dia. Moltes gràcies al CRAI Reserva de la UB per acollir-nos.

Ponència realitzada dins del marc de l’exposició “Tipus, éssers i barruts”. Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya.

Més informació a:
https://crai.ub.edu/ca/Noticies-butlleti/tipus-essers-i-barruts-mostra-amb-la-participacio-del-crai-biblioteca-de-reserva

IV Cicle Floreix la Lletra a Girona

Acomiadem amb èxit el IV Cicle de Floreix la Lletra a Girona que enguany, amb el títol “Escriptures i Orígens”, ha estat organitzat pel Col·legi de Disseny Gràfic de Catalunya amb la col·laboració de la Casa de Cultura de Girona (Diputació de Girona).

Al llarg d’aquest mes hem pogut assistir a les conferències sobre:

“L’empremta dels jeroglífics” a càrrec de la professora Maite Rada (Museu Egipci de Barcelona), “El desenvolupament de l’alfabet Fenici” a càrrec de la Dra. Maria Josep Estanyol (UB) , “Introducció a les cal·ligrafies hebraiques” de la mà de Meritxell Blasco (UB), “Tipus i altres” a càrrec del Dr. Jesús Del Hoyo(UB), “Lletra i imatge: tipologies” per Cristina Simon (UB) i “Lletra, ahir i ara” per Cristina Flórez (UB).

El cicle va cloure amb un petit recital interpretat per Michelle Francis Cook (Soprano) i Maria –Neus Devesa (piano) que presentaven un repertori líric internacional en dialecte sicilià i llengua maori

Moltes gràcies a totes les ponents per la seva participació i per la voluntat de compartir el coneixement d’unes escriptures de gran impacte per la nostra cultura. També, a tots els assistents que han participat a les xerrades i han fet possible aquesta edició.

Fins l’any vinent!